3. ročník Memoriálu Vladimíra Kollára v cezpoľnom behu


3. ročník Memoriálu Vladimíra Kollára v cezpoľnom behu

Uplynuli už tri roky od smrti kolegu a bývalého príslušníka 2.brigády Vzdušných síl Zvolen rotmajstra Vladimíra Kollára, ktorý podľahol zákernej chorobe. Veliaci poddôstojník veliteľskej čaty práporu rádiolokačného prieskumu vtedajšej Brigády riadenia vzdušných operácií Vzdušných síl Ozbrojených síl Slovenskej republiky po sebe zanechal milujúcu manželku Slávku a dcérky Karinku a Nikolku. Aj tento rok príslušníci 2. brigády VzS Zvolen usporiadali Memoriál rotmajstra Vladimíra Kollára v cezpoľnom behu na 3800 m.

Pred samotným zahájením behu na 3800 m, ktorého symbolická dĺžka 100 metrov je za každý začatý rok jeho života, sa uskutočnila pietna spomienka na cintoríne v Žiari nad Hronom, kde si bývalí kolegovia uctili jeho pamiatku položením venca.

Na štart sa tento rok postavilo celkovo 44 bežcov z 2. brigády vzdušných síl Zvolen, 81. krídla Sliač, 11. brigády vzdušných síl Nitra, Veliteľstva Vzdušných síl Ozbrojených síl Slovenskej republiky ale aj so širokej verejnosti. Víťazmi sa stali všetci tí, ktorí prišli, symbolicky odbehli vzdialenosť 3800 m a venovali spomienku nášmu bývalému kolegovi a priateľovi.

Vojaci z 2. brigády VzS Zvolen opäť pri tejto príležitosti v spolupráci s Vojenskou podpornou nadáciou usporiadali dobrovoľnú finančnú zbierku pre pozostalú rodinu rotmajstra Vladimíra Kollára. Všetkým, ktorí sa do tejto finančnej zbierky zapojili, patrí veľká vďaka. Počas tretieho ročníka memoriálu sa podarilo pre rodinu rotmajstra Vladimíra Kollára vyzbierať 1700 eur, ktoré odovzdal v rámci vyhodnotenia memoriálu veliteľ 2.brigády VzS Zvolen plukovník Patrik Paulovčík jeho manželke, pani Slávke Kollárovej.


3. ročník Memoriálu Vladimíra Kollára v cezpoľnom behu3. ročník Memoriálu Vladimíra Kollára v cezpoľnom behu3. ročník Memoriálu Vladimíra Kollára v cezpoľnom behu3. ročník Memoriálu Vladimíra Kollára v cezpoľnom behu3. ročník Memoriálu Vladimíra Kollára v cezpoľnom behu3. ročník Memoriálu Vladimíra Kollára v cezpoľnom behu3. ročník Memoriálu Vladimíra Kollára v cezpoľnom behu3. ročník Memoriálu Vladimíra Kollára v cezpoľnom behu3. ročník Memoriálu Vladimíra Kollára v cezpoľnom behu3. ročník Memoriálu Vladimíra Kollára v cezpoľnom behu3. ročník Memoriálu Vladimíra Kollára v cezpoľnom behu3. ročník Memoriálu Vladimíra Kollára v cezpoľnom behu

Autor: 2.bVzS - Dátum: 21.10.2024
Čítanosť: 105
Verzia pre tlač

Skočiť na menu