Preskocit navigáciu

Náčelník Generálneho štábu OS SR navštívil slovenský kontingent v Bosne a Hercegovine


Náčelník Generálneho štábu OS SR navštívil slovenský kontingent v Bosne a Hercegovine

Generálporučík Milan Maxim po prvýkrát vo svojej funkcii navštívil v dňoch 11. – 12. decembra 2014 slovenský kontingent v operácii EUFOR ALTHEA v Bosne a Hercegovine.
Na návšteve sprevádzali náčelníka Generálneho štábu OS SR aj veliteľ strategického centra krízového manažmentu brigádny generál Jindřich Joch a hlavný poddôstojník OS SR štábny nadrotmajster Vladimír Beluš. Delegáciu v kempe Butmir v Sarajeve privítal veliteľ slovenského kontingentu podplukovník Ladislav Kisel, ktorý oboznámil príslušníkov delegácie so spôsobom plnenia operačných úloh vo všetkých súčastiach slovenského kontingentu. Po operačnom brífingu sa generálporučík Maxim stretol v priestoroch koordinačného centra pre styčné a pozorovacie tímy (LCC) s veľvyslancom SR v Bosne a Hercegovine Jánom Pšenicom, s ktorým diskutovali o súčasnej situácii v krajine.
Vo večerných hodinách prijal generálporučíka Maxima v priestoroch veliteľstva EUFOR aj veliteľ jednotiek EUFOR. Generálmajor Heidecker vyhodnotil, že príslušníci slovenského kontingentu na všetkých pozíciách plnia úlohy na vysokej profesionálnej úrovni a ocenil doterajšie úsilie SR prispievať k mieru a stabilite v Bosne a Hercegovine aj jednotkami okamžitej zálohy (Immediate reserves).

Po nástupe kontingentu a krátkej besede s jeho príslušníkmi bol piatkový dopoludňajší program venovaný návšteve styčného a pozorovacie tímu (LOT) Novo Sarajevo. Po prehliadke priestorov domu predstavil veliteľ LOT-u major Roman Jursa vo svojom brífingu generálporučíkovi Maximovi činnosť týchto tímov v priestore aktivít LOT-u.

Záver návštevy patril spoločnému obedu delegácie s príslušníkmi kontingentu, kde generálporučík Maxim prečítal pozdravný list ministra obrany Martina Glváča. Náčelník Generálneho štábu OS SR potom vo svojom príhovore poďakoval všetkým príslušníkom jednotky za doterajšie plnenie úloh a poprial vianočné sviatky plné porozumenia, lásky a radosti a mnoho úspechov v roku 2015. Zároveň odovzdal listy od žiakov Základnej školy v Turanoch pre slovenských vojakov pôsobiacich v zahraničných misiách, vianočné dary pre kontingent a pamätnú plaketu veliteľovi kontingentu.


Náčelník Generálneho štábu OS SR navštívil slovenský kontingent v Bosne a HercegovineNáčelník Generálneho štábu OS SR navštívil slovenský kontingent v Bosne a HercegovineNáčelník Generálneho štábu OS SR navštívil slovenský kontingent v Bosne a HercegovineNáčelník Generálneho štábu OS SR navštívil slovenský kontingent v Bosne a Hercegovine

Autor: SLOVCON ALTHEA , Foto: npor. Poldruhák - KOd KaMO - Dátum: 15.12.2014
Čítanosť: 7363
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share