Preskocit navigáciu

Na Cypre si zvykajú aj na jazdu vľavo


Na Cypre si zvykajú aj na jazdu vľavo

Noví príslušníci slovenského kontingentu v mierovej misii OSN UNFICYP na Cypre, ktorí prileteli na ostrov 17. marca českým vojenským špeciálom Airbus A-319, v týchto dňoch preberajú po svojich kolegoch funkcie.

Podľa veliteľa kontingentu podplukovníka Jaroslava Bitalu sa oboznamujú so svojimi funkčnými povinnosťami. Okrem iného to znamená zvládnuť aj jazdu vľavo s motorovými vozidlami s miestom vodiča vpravo.

Lebo na Cypre sa ako v bývalej britskej kolónii jazdí vľavo. Svoje vodičské umenie si vyskúšali aj v podmienkach polygónu v priestoroch misie v Nikózii i nový vojenský duchovný či psychologička.

„Zároveň sa v týchto dňoch postupne lúčime s príslušníkmi kontingentu, ktorí za uplynulý rok, či polrok svojho pôsobenia v misii UNFICYP šírili na ostrove dobré meno Slovenska. Napríklad s náčelníkom operačného oddelenia kontingentu kapitánom Ivanom Murínom, logistom majorom Jaroslavom Zatrochom, kapitánkou Ľubicou Hollánovou, nadporučíkom Filipom Gödölle, zástupcom veliteľa družstva rotným Borisom Indrom, ženistom rotným Petrom Vrbovským a mnohými ďalšími“, konštatuje podplukovník Bitala.

V campe Štefánik vo Famaguste sa lúčia aj s príslušníkmi srbskej roty, ktorí strážia tábor. V campe plnia spoločne úlohy so slovenskými a srbskými kolegami maďarskí vojaci, ako aj ukrajinský vojenský pozorovateľ - styčný dôstojník (MOLO).


IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIVIV

Autor: MO SR - Jozef Žiak , Foto: autor - Dátum: 24.03.2015
Čítanosť: 6474
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share