Preskocit navigáciu

97. výročie smrti generála Štefánika


97. výročie smrti generála Štefánika

Na dvoch významných miestach si dnes predstavitelia rezortu na čele s ministrom obrany Petrom Gajdošom  pripomenuli výročie tragickej smrti velikána slovenskej histórie.
Na oboch miestach ministra obrany sprevádzali predstavitelia ozbrojených síl na čele s náčelníkom Generálneho štábu OS SR, generálom Milanom Maximom a 2. zástupcom brigádnym generálom Jindřichom Jochom.
„V osobe generála Milana Rastislava Štefánika sme ako národ mali mimoriadne vlastenecky cítiaceho človeka pre ktorého bola sloboda a samostatnosť nás Slovákov hlavnými cieľmi,“ povedal minister obrany. Zároveň pripomenul, že ani čas nijako neubral na hodnote jeho posolstva „Veriť – milovať – pracovať!“. „Aj dnes by sa ním mali riadiť všetci príslušníci Ozbrojených síl SR a pretaviť toto posolstvo do svojho konania v prospech Slovenskej republiky,“ zdôraznil.

Život generála Milana Rastislava Štefánika predčasne vyhasol v nedeľu ráno 4. mája 1919. Lietadlo prvého a zároveň posledného československého ministra vojny sa nečakane zrútilo neďaleko Ivanky pri Dunaji a celá posádka zahynula.


97. výročie smrti generála Štefánika97. výročie smrti generála Štefánika97. výročie smrti generála Štefánika97. výročie smrti generála Štefánika97. výročie smrti generála Štefánika297. výročie smrti generála Štefánika297. výročie smrti generála Štefánika297. výročie smrti generála Štefánika297. výročie smrti generála Štefánika3

Autor: OOd NGŠ , Foto: Ivan Kelement - MO SR - Dátum: 03.05.2016
Čítanosť: 4926
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share