Preskocit navigáciu

Aj na CYPRE sa slávil MDŽ


Aj na CYPRE sa slávil MDŽ

V každodennom zhone pod tlakom povinností si mnohokrát ani neuvedomujeme, ako sa striedajú dni pracovné i sviatočné. Osláviť Medzinárodný deň žien znamená pripomínať si potrebu rovnosti príležitosti žien a mužov a predstaviť si svet, v ktorom si ženy môžu byť isté, že na ich názoroch, hodnotách a snoch záleží. Skutočným dôvodom existencie MDŽ je možnosť uvedomiť si, čo všetko sa ženám doteraz podarilo dosiahnuť a čo by ešte dosiahnuť chceli.
V pondelok dopoludnia, 8. marca sme v misii UNFICYP na Cypre tiež oslávili Medzinárodný deň žien. Aj keď je to všedný pracovný deň, veliteľ SLOVCON pplk. Ján HRIC pri tejto príležitosti zagratulovali všetkým profesionálnym vojačkám a zamestnankyniam, ktoré tu v mierovej misii pod hlavičkou Sektoru 4 pôsobia. Poďakoval im za ich doterajšie úsilie vynaložené v ich službe a poprial im veľa síl v plnení ďalších úloh v tejto neľahkej pandemickej situácii, ktorá neobišla ani Cyprus a jednotku SLOVCON.
V súčasnej dobe pôsobí v slovenskom kontingente v operácii UNFICYP celkovo 23 profesionálnych vojačiek.
Všetkým ženám aj tým doma prajeme v tento deň, ale aj v ďalších nastávajúcich dňoch, aby ste mali čo najmenej problémov, chvíľ bolestí a smútku, aby Vás pohoda, porozumenie a láska sprevádzali na každom kroku.


Aj na CYPRE sa slávil MDŽ Aj na CYPRE sa slávil MDŽ Aj na CYPRE sa slávil MDŽ Aj na CYPRE sa slávil MDŽ

Autor: SLOVCON UNFICYP , Foto: autor - Dátum: 09.03.2021
Čítanosť: 7416
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share